Webinar’a Katılın | Siber Tehditlere Karşı Güçlü Koruma

Web Uygulama Sızma Testi (Pentest)

Web uygulama sızma testi, güvenlik açıklarını tespit etmek için bir web uygulamasında sızma testi tekniklerinin kullanılma sürecidir.Test, web uygulamasındaki herhangi bir güvenlik açığını, güvenlik hatasını veya tehdidi tanımlamak için manuel veya otomatik sızma testleri kullanılarak çalışır.Tüm web uygulamasında ve bileşenlerinde (kaynak kodu, veritabanı, sunucular, servisler) güvenlik zayıflığını tanımladıktan sonraki aşamada bir saldırganın perspektifinden saldırıları ve ortamı gösterir.

 

Web Uygulama Sızma Testi Ne Sağlar?

 

Belirlenen güvenlik açıklarını ve tehditleri önlemeye ve bunları azaltmaya çalışır. Web sunucularının ve web servislerinin de sürece dahil edilerek yapılan güvenlik testleri alanında uzman ekibimiz tarafından yapılmaktadır.

 

 

Web Uygulama Sızma Testi Hakkında Merak Edilen Sorular

Neden Web Uygulama Sızma Testi yaptırmalıyım?

Web uygulamalarında depolanan büyük miktarda veri ve web üzerindeki işlem sayısındaki artış nedeniyle, Web Uygulamalarının Güvenlik Testi günden güne çok önemlidir. Web üzerinde bulunan uygulamalarınızın herhangi bir güvenlik zafiyetine sebebiyet vermesi durumunda saldırganlar bu zafiyetten istismar ederek sistemlerinize zarar verebilir. Fakat Web Uygulama Sızma Testi yaptırmanız dahilinde, güvenlik uzmanları sistemlerinizdeki güvenlik zafiyetlerini saldırganlardan önce bulup, sizlere bildirebilir.

Web Uygulama sızma testini ne sıklıkla yaptırmalıyım?

Web uygulama sızma testleri yapılırken bir sınıflandırma üzerine yapılır.Çünkü sistemlere göre testlerin önemi değişmektedir.Örneğin saldırı olasılığı kritik olan bir şirket veya kurumların testlerini haftada bir yaptırması tavsiye edilmektedir.Saldırı olasığı orta düzeyde olanların testi 6 ayda bir, normal durumda olanlar ise yılda bir test yaptırması gerekmektedir.

Web Uygulama sızma testi sonrası ne yapmalıyım?

Web Uygulama sızma testi sonrası, testi yapan güvenlik uzmanları detaylı bir rapor hazırlar.Bu rapor içeriğinde sistemlerinizde bulunan servisler hakkında bilgiler,bulunan zafiyetler ve bu konuları takiben çözüm önerisi sunulmaktadır.Testi yaptıran kurum veya şirketler gönderilen test raporlarını detaylı bir şekilde incelemeleri ve bulunan zafiyetleri kapatıp sistemlerini güvenli hale getirmeleri gerekmektedir.