Webinar’a Katılın | Siber Tehditlere Karşı Güçlü Koruma

Bilişim Hukuku Danışmanlığı

Infinitum IT olarak teknoloji ve bilişim alanında çözüm ortaklığı yapmış olduğumuz tecrübeli hukuk ekibimiz, başta siber zorbalık kapsamında uğramış olduğunuz hak kayıpları ve online itibar yönetimi desteği olmak üzere bilişim ve teknoloji alanında kapsamlı bir hizmet sunmaktadır. Teknik ekibimiz ile entegre edilen hukuk danışmanlığı sonucunda verimli ve hızlıca sonuç alınabilmektedir.

 

Bilişim Hukuku Danışmanlık Hizmetlerimiz

 

• Siber Güvenlik Hukuku
• Online İtibar Yönetimi ve İçerik Kaldırma Hizmeti
• Bilişim Suçları Danışmanlığı
• Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Bilgi Güvenliği Danışmanlığı
• Bilişim ve Teknoloji Sözleşme Hizmetleri
• Veri İhlali Danışmanlık Hizmetleri

 

Bilişim Hukuku Danışmanlığı Hakkında Merak Edilen Sorular

Bilişim Hukuku Neden Önemlidir?

Bilgi teknolojisi, toplumda bilgi ve iletişim teknolojilerinin hem iyi hem de kötü kullanımından dolayı tepkilerle sonuçlanan yeni ve karmaşık etik, yasal ve diğer sorunları ortaya koymaktadır. Bu nedenle bilgi teknolojisi kanunu, diğer yasalar gibi, kullanıcılarının haklarını korumak için kritik önem arz etmektedir. Bu, mahremiyet, veri koruma, çevrimiçi sözleşmelerin geçerliliği, elektronik tedarik, veri bütünlüğü ve orijinalliği sağlama, fikri mülkiyet haklarını (IPR’ler) belirleme ve açık sistemlerde güven oluşturma yoluyla sağlanabilir.Çağımızın sanal dünyasında insanlar, kendilerini güvende hissedebilmeleri için, haklarını yasal çerçevede bilerek kullanabilmeleri için bilişim hukukuna ihtiyaç duyacaktır.

Bilişim Hukukuna Göre Siber Suç Kategorileri Nelerdir?

İnsanlara karşı suç: Bu suçlar çevrimiçi ortamda meydana gelirken, gerçek insanların yaşamlarını da etkiler. Bu suçlardan bazılarına örnek olarak siber taciz ve takip, çocuk pornografisinin dağıtılması, çeşitli dolandırıcılık türleri, kredi kartı sahtekarlığı, insan ticareti, kimlik hırsızlığı ve çevrimiçi karalama veya iftira sayılabilir.Mülkiyete karşı suç: Bilgisayar ya da sunucu gibi mülklere karşı bazı çevrimiçi suçlar işlenir. Bu suçlara DDOS saldırıları, hackleme, virüs aktarımı, siber ve yazım hatasıyla url kaçırma, bilgisayar saldırısı, telif hakkı ihlali ve IPR ihlalleri gibi örnekler verilebilir.Hükumete karşı suç: Bir siber suç hükümete karşı işlendiğinde, o ülkenin egemenliğine bir saldırı ve bir savaş eylemi olarak kabul edilir. Hükümete karşı siber suçlar arasında bilgisayar korsanlığı, gizli bilgilere erişme, siber savaş, siber terörizm ve korsan yazılım bulunmaktadır.

Fikri Mülkiyetin Siber Hukuktaki Yeri Nedir?

Siber hukukun önemli bir kısmı fikri mülkiyettir. Fikri mülkiyet, icatlar, edebiyat, müzik ve işletmeler gibi alanları içerebilir. Siber yasalarla ilgili IP hakları genellikle aşağıdaki kategorilere ayrılır:Telif Hakkı Patent Ticaret Sırları Etki Alanı Anlaşmazlıkları Sözleşmeler Gizlilik İş Karalama Veri saklama Yargı